Heidi Hautala ja Satu Hassi perkaavat aikamme haasteita kokemuksella ja näkemyksellä uudessa podcastissa

Hautala ja Hassi laittavat aikamme yhteiskunnalliset haasteet halki, poikki ja pinoon uudessa podcastissa. Puheenaiheina loppuvuoden aikana ovat muun muassa energiakriisi, Venäjän tilanne ja tasa-arvo.

9.12.2022 | Podcast

Heidi Hautala, Satu Hassi ja Leena Brandt. Kuva: Tapio Auvinen

Vihreän politiikan edelläkävijät, pitkän linjan vaikuttajat Heidi Hautala ja Satu Hassi pureutuvat yhteisessä podcastissaan aikamme suuriin yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Kumpikin konkaripoliitikko tuli valituksi eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1991. Eduskunnan lisäksi Hautala on kehitysministerinä ja on edelleen Euroopan parlamentissa.  . Hassi on samoin istunut niin eduskunnassa, Euroopan parlamentissa kuin ympäristöministerinäkin.

Podcastin ensimmäisessä jaksossa pureudutaan energiakriisiin, sen syihin ja seurauksiin. 

“Perusoivallus nykytilanteesta on se, että vihreää siirtymää pitää jatkaa ja nopeuttaa. Se tarkoittaa myös energiaitsenäisyyttä”, tiivistää podcastissa Satu Hassi. 

Tuulivoimassa mahdollisuus energiavientiin

Hautala ja Hassi ovat yhtä mieltä siitä, että vihreää siirtymää olisi pitänyt vauhdittaa jo aiemmin. Moni kritisoitu päätös on nyt osoittautunut onnistuneeksi.

“Kritisoitu syöttötariffi on lopulta osoittautunut hyväksi tavaksi skaalata tuulivoimaa ylös. Olen tavannut sijoittajia, jotka ovat sitä mieltä, että Suomi ja asemamme pohjoisella pallonpuoliskolla on ideaali tuulivoiman tuotantoon, ja että Suomesta voisi jopa kehittyä energianviejä ja on mahdollista, että sitä voitaisiin varastoida vihreänä vetynä”, Heidi Hautala kuvailee podcastissa.

“Uudet tuulivoimalathan ovat nousseet ilman syöttötariffia muutaman vuoden aikana. Se käynnisti alan isosti ja käynnisti muun muassa kunnollisen tutkimuksen tekemisen”, Hassi täydentää ja jatkaa:

“Pidän mahdollisena, että meistä tulee vedyn viennin muodossa energian viejämaa.”

Viisi jaksoa ennen vuodenvaihdetta

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon! -podcastin ensimmäinen jakso on nyt julkaistu. Podcastissa keskustelua vetää verkkomedia Verden päätoimittaja Leena Brandt. Seuraavat neljä jaksoa julkaistaan loppuvuoden aikana. 

Seuraavassa jaksossa keskustellaan Ukrainan sodasta ja Venäjän tulevaisuudesta.

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon! -podcastin tuotannon on mahdollistanut Euroopan parlamentin vihreä ryhmä. Se on toteutettu yhteistyössä verkkomedia Verden kanssa.

Tilaa podcast ja kuuntele sitä omassa podcast-palvelussasi, kuten Spotifyssa, Apple Podcasteissa ja Google Podcasteissa

Laura Pullinen / Verde

9.12.2022 15:05

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon