Miksi Verde-lehti?

Olemme perustaneet Verde-lehden, koska emme usko sosiaalisen median mielikuvapolitikoinnin voivan korvata faktapohjaista ja syvällisempää yhteiskunnallista journalismia.

14.10.2020 | Pääkirjoitus

Kuva: Unsplash, editointi: Milo Toivonen

Sosiaalinen media on vaikuttanut politiikkaan kielteisesti tekemällä siitä pinnallisempaa ja lyhytjänteisempää ja korostamalla ristiriitoja. Asiat hukkuvat tämän pintakuohun alle ja se on karkottanut politiikasta henkilöitä, joita siellä kipeästi kaivattaisiin. 

Verde-lehdessä pääpaino on faktoissa ja asioiden syy-seuraussuhteissa. Etsimme ongelmiin enemmän syitä kuin syyllisiä – syyllisiäkään toki unohtamatta, kun siihen aihetta on. 

Vihreiden jäsenistössä on valtavasti eri alojen osaamista, jota Verden tekemisessä voi hyödyntää.

Suuri määrä vihreitä ja vihreitä lähellä olevia kirjoittajia on luvannut avustaa lehteä. Monet heistä ovat tieteen ja teknologian vihreiden piirissä toimivia. Viite on mukana lehden taustalla olevassa osakeyhtiössä symbolisesti yhdellä osakkeella. 

Verde on aihevalinnoiltaan vihreä lehti. Lehdessä painotamme ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuutta sekä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja tiedepolitiikkaa. Yhtenä aihealueena on kaupunkipolitiikka, koska kaupunkien rakentamisessa tehdään pitkäaikaisia ja ihmisten elämään, ilmastoon ja luontoon suuresti vaikuttavia päätöksiä. 

Varsinaista puoluesidonnaisuutta lehdellä ei ole. Siihen ovat tervetulleita kirjoittamaan kaikki jotka kokevat lehden painotukset omikseen.

Teemme lehteä toistaiseksi vapaaehtoisvoimin, emmekä pääsääntöisesti pysty vielä maksamaan kirjoituspalkkioita lukuunottamatta joukkorahoituskampanjassa rahoitettuja juttuja. Pystyisimme luonnollisesti tekemään parempaa lehteä, jos voimme maksaa tekijöille palkkaa ja avustajille kirjoituspalkkioita. Siksi vetoamme teihin lukijoihin, jotta mahdollisimman moni tilaisi Verden uutiskirjeen. Uutiskirjeen vuositilaushinta on vain 30 euroa ja sen saa suoraan sähköpostiin. Maksumuuria meillä ei kuitenkaan ole, koska emme halua rajata ketään tiedon ulkopuolelle vähävaraisuuden perusteella.

Verde haluaa nostaa vihreitä teemoja keskusteluun – ilmastonmuutoksesta kaupunkipolitiikkaan, luontokadosta tasa-arvoon, kulttuurista koulutukseen. Haluamme tarjota faktapohjaisia juttuja ja otsikoita. Siksi kutsumme mukaan kaikki näistä asioista ja käsittelytavasta kiinnostuneet.

Osmo Soininvaara, Johanna Kohvakka, Heikki Savola, Milo Toivonen, Tapio Onnela, Leena Brandt, Jaana Patrakka, Teo Gebhard, Seppo Kemppainen
Verden toimitus on ryhmä erilaisia ja eri taustaisia ihmisiä, joita yhdistää vihreä maailmankatsomus

14.10.2020 0:13

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon