Ystävänpäivän luontolahja Luonnonperintösäätiölle: 42 hehtaaria metsiä suojeluun

Luonnonperintösäätiö vastaanotti Keski-Suomesta Petäjävedeltä huomattavan palan metsää ja suota. Lahjoittaja haluaa suojelemalla turvata lintujen ja muiden metsän eläinten elinpiirejä.

14.2.2024 | Ympäristö & Luonto

Kuva: Roine Piirainen / Kuvia Suomesta

Uusi luonnonsuojelualue sijaitsee aivan keskustan liepeillä, kävelymatkan päässä Petäjäveden vanhalta kirkolta. Metsäkiinteistö koostuu kahdesta palasta, joista suurempi sisältää noin neljäkymmentä hehtaaria vanhaa, korpimaista metsää, jonka läpi virtaa puro. Suojeltavalta alueelta löytyy runsaasti kääpiä ja lahopuuta sekä joitakin lehtomaisia laikkuja. Lisäksi lahjakiinteistöön sisältyy parin hehtaarin erillinen suoalue, jossa kasvaa karpalon ja hillan lisäksi variksenmarjaa. Vierailukäynnillä alueella näkyi hirven sorkan jälkiä.

Alueet lahjoitti Luonnonperintösäätiölle Timo Piensuo, joka haluaa lahjoituksen myötä luoda lisää turvapaikkoja etenkin linnuille ja toivoo alueelle runsaasti lisää vanhan metsän elämää. Lahjoittaja on havainnut suojeltavassa metsässä muun muassa viirupöllön, nuolihaukan, varpushaukan, valkoselkätikan, pohjantikan ja palokärjen. Metsä on tiettävästi myös metson soidinaluetta. 

Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg (oikealla) vastaanottaa luontolahjan Timo Piensuolta. Kuva: Luonnonperintösäätiö

Petäjäveden lahjoitettu metsä on Luonnonperintösäätiön kolmastoista suojelualue Keski-Suomessa. Se on otettu säätiössä kiitollisena vastaan.

”Olemme nyt muutenkin tehostamassa myös Keski-Suomen suojelua. Tästä meillä on lähiaikoina hyvää kerrottavaa säätiön kampanjapuolella, joten kannattaa jäädä kuulolle. Suuri kiitos lahjoittajalle, että pääsemme yhdessä suojelemaan näitä upeita metsiä turvapaikaksi elämälle. Suojellut ikimetsät ovat meidän kaikkien yhteistä luonnonperintöä”, kertoo säätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg ja kehottaa ystävänpäivän kunniaksi tekemään lahjoituksen luonnonsuojelun hyväksi.

Verde

14.2.2024 15:10

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon