Olkiluoto 3 mukaan sähköverkkoa tasapainottaville reservimarkkinoille syyskuussa

Olkiluoto 3 liittyy mukaan Fingridin taajuuden palautusreservin alassäätömarkkinaan syyskuun alusta alkaen. Tarkoituksena on tukea sähköjärjestelmää tilanteissa, joissa tuotanto ylittää kulutuksen.

Olkiluoto 3 mukaan sähköverkkoa tasapainottaville reservimarkkinoille syyskuussa
KUVA: TVO

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) ilmoitti, että Olkiluoto 3 -laitosyksikkö (OL3) liittyy Fingridin taajuuden palautusreservin alassäätömarkkinaan 1. syyskuuta alkaen. Markkinalla tasapainotetaan sähköverkkoa tilanteissa, joissa sähköntuotanto ylittää hetkellisesti kulutuksen.

Olkiluodon ydinvoimalaitosyksiköt eivät ole aikaisemmin osallistuneet säätömarkkinoihin, mutta nyt OL3 tarjoaa alaspäin säätävää tuotantokapasiteettia, joka auttaa hallitsemaan ylijäämäsähkön ongelmia. Tarjoukset osallistumisesta alassäätömarkkinaan tehdään TVO:n toimesta omistajien lukuun.

OL3 on suunniteltu myös sähkötehon säätämiseen, joten se pystyy tilapäisesti vähentämään tuotantoaan tarpeen mukaan. Tällöin OL3 tukee sähköjärjestelmää entistä paremmin tilanteissa, joissa tuotanto ylittää kulutuksen.

Reservimarkkinaan osallistuminen kattaa vain pienen osan OL3:n kokonaistuotantokapasiteetista, eikä se vaikuta Olkiluodon muiden laitosyksiköiden normaaliin sähköntuotantoon.

Lue lisää