EU loukkaa ihmisoikeuksia Välimerellä ja Suomikin voisi ottaa huomattavasti lisää pakolaisia

Pakolaiskriisi on edelleen ratkaisua vailla – Välimeri on hautausmaa. Tänä vuonnakin on jo yli 800 ihmistä hukkunut Välimerellä, EU tekee diilejä Turkin ja Libyan kanssa ja pakolaisleireillä eri maissa odottaa tuhansia ja taas tuhansia pakolaisia turvattomissa oloissa. EU on suuri ja vauras alue, jolla olisi varaa auttaa. Nyt saa hävetä koko EU:n ja Suomen puolesta, kirjoittaa Ismo Peltonen.

3.8.2021 | Puheenvuoro

Kuva: Gerd Altmann/Pixabay
Ismo Peltonen
Kirjoittaja on ihminen, yksi miljardeista.

3.8.2021 17:58

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

1 Kommentti

  1. Välimereen hukkuu ihmisiä, koska nykyinen turvapaikkajärjestelmä ei vain toimi. Systeemi, jossa turvapaikan saa se joka läpäisee ihmissalakuljettajista, piikkilanka-aidoista ja välimeren kumiveneellä ylittämisestä koostuvan esteradan pääsee sisään, samalla kun pakolaisleirille jäävä perhe jää nuolemaan näppejään, ei ole millään mittarilla oikeudenmukainen.

    Eurooppa voisi lopettaa välimereen hukkumiset tai ainakin vähentää niitä merkittävästi kieltämällä kategorisesti turvapaikan kaikilta merireittiä tulevilta. Pelastetaan heidät toki hukkumiselta, mutta ei meidän myöskään tulisi palkita tulijoita turvapaikalla laittomasta ja vaarallisesta maahantulon yrityksestä. Vastavuoroisesti pitäisi tietysti luoda laillisia ja turvallisia reittejä, mutta syy miksi sitä ei tehdä, on edelleen turvapaikkajärjestelmän rikkinäisyys: parempi olisi jos koko järjestelmä heitettäisiin romukoppaan ja otettaisiin tilalle kiintiöihin ja valikoitavuuteen perustuva maahanmuuttopolitiikka koko EU:n alueella.

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon