Vihreät konkarit toivovat lisää laaja-alaista keskustelua

Aluevaalien jälkeinen keskustelu vihreiden tilanteesta jatkuu. Joukko vihreitä aktiiveja virittelee laaja-alaista keskustelevaa foorumia, joka kokoaisi saman pöydän ääreen vihreitä toimijoita ja vaikka teollisuuden, ay-liikkeen ja maanviljelijöiden edustajia.

10.2.2022 | Politiikka

Kuva: Leena Brandt

Lukuisissa vihreissä Facebook-ryhmissä julkaistiin tänään kutsu liittyä mukaan uudenlaiseen vihreään toimintaan.  Viestin allekirjoittaneet viisi vihreää pitkän linjan vaikuttajaa aikovat perustaa yhdistyksen, jos tarpeeksi kiinnostuneita löytyy.   

”Me kokoonnuimme etänä muutama päivä sitten pohtimaan toiminnan kehittämistä. Haluamme kartoittaa, löytyykö eri puolilta Suomea riittävästi henkilöitä, jotka voivat järjestää yleisötapahtumia ajankohtaisista teemoista”, kertoo yksi hankkeen puuhamiehistä Eero Yrjö-Koskinen.

Ideana on nimenomaan kutsua samaan keskusteluun vihreiden toimijoiden lisäksi erilaisia tahoja, teollisuuden, ay-liikkeen tai maatalouden edustajia kulloisestakin teemasta riippuen.  Näin keskusteluissa käsiteltäisiin asioita mahdollisimman monipuolisesti ja eri näkökulmat tulisivat esille.

Yrjö-Koskinen on itse vihreä konkari, joka oli aikoinaan Vihreän liiton ensimmäinen työntekijä. Yrjö-Koskinen on ollut muun muassa kaksi kautta vihreä kaupunginvaltuutettu Riihimäellä ja kymmenisen vuotta sitten yhden kauden vihreiden puoluehallituksessa.

Yrjö-Koskinen korostaa, ettei tavoite ole jauhaa vanhoja eikä kritisoida mennyttä eikä varsinkaan henkilöitä, vaan pyrkiä laajentamaan toimintaa ja avautumaan erilaisille näkemyksille.

”On aina miellyttävämpää keskustella samanmielisten kanssa, mutta siitä voi syntyä vaikutelma, että muita ei kuunnella. ”

Erityisesti kaivataan lisää keskustelua taloudesta, yrittämisestä, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ja vihreästä siirtymästä ihmisten arjessa.

”Nyt pitäisi kertoa, miten vihreä siirtymä vaikuttaa rivikansalaiseen ja miten se voidaan toteuttaa ilman kohtuuttomia vaikeuksia kuluttajille.”

Vihreillä on pitkälti toistakymmentä valtakunnallista yhdistystä, mutta Yrjö-Koskinen on silti uuden oman yhdistyksen kannalla. Sellainen toisi jäntevyyttä toimintaan ja valtakunnallisia vaikutusmahdollisuuksia puolueessa.

Yrjö-Koskisen lisäksi viestin ovat allekirjoittaneet Sami Louekari, Ville Luukkanen, Jyrki Sipilä ja Pauli Välimäki. Lisätietoja eeroyk@icloud.com.

Leena Brandt / Verde

10.2.2022 20:21

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon