Verden päätoimittaja vaihtuu ja vihreä linja säilyy

Verdelehti Oy:n hallitus on valinnut Verden uudeksi päätoimittajaksi Leena Brandtin ja toimitusjohtajaksi Janne Peltolan. Väistyvä päätoimittaja Osmo Soininvaara jatkaa lehdessä kolumnistina.

27.4.2022 | Artikkeli

Päätoimittaja Leena Brandt on toiminut Verdessä sen perustamisesta eli syksystä 2020 alkaen toimitusjohtajana, toimittajana ja viime vuonna myös toimitussihteerinä. Hänellä on pitkä journalistinen kokemus muun muassa taloustoimittajana ja EU-kirjeenvaihtajana. 

“Verden tiimi on synnyttänyt hyvän julkaisun, jolle on löytynyt tilausta. Tästä on hyvä jatkaa itsenäistä, vihreää journalismia”, toteaa Brandt.

Verden päätoimittajana alusta asti toiminut vihreä konkaripoliitikko, kirjailija Osmo Soininvaara jatkaa kolumnistina. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Verdelehti Oy:n uusi toimitusjohtaja Janne Peltola on muun muassa Tieteen ja teknologian vihreiden liittohallituksen jäsen, vapaa datatieteilija, hallitusammattilainen ja enkelisijoittaja.

Verde jatkaa toimintaansa vihreitä arvoja kunnioittavien puheenvuorojen alustana ja seuraa ajankohtaisia aiheita, kuten ilmasto- ja luontokatokriisejä, vihreää taloutta ja tasa-arvo- ja ihmisoikeuskysymyksiä. 

Verdelehti Oy:n ensimmäinen yhtiökokous pidettiin 26.4.2022. Kokouksessa todettiin, että Verde on löytänyt paikkansa vihreän journalismin eteenpäin viejänä. Toiminta perustuu edelleen pääosin vapaaehtoisuuteen ja ainoa palkattu henkilö on puolipäiväinen toimitussihteeri. 

Ensimmäisen tilikauden – lokakuusta 2020 viime vuoden loppuun – aikana on julkaistu noin 400 juttua ja puheenvuoroa. Lehdessä jatkavat vakituisina kolumnisteina vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne, europarlamentaarikko Heidi Hautala,  kuopiolainen vihreä aktiivi Petri Nieminen sekä tamperelainen valokuvaaja Aisha Benahmed. 

Verdelehti Oy:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa Johanna Kohvakka ja muut hallituksen jäsenet ovat Osmo Soininvaara, Pekka Salmi ja Leena Brandt.

Toimitus

27.4.2022 13:31

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti