Rahapelipaikat ja -automaatit sulkuun koronan kiihtymis- ja leviämisalueilla

Veikkauksen tiedotteen mukaan sosiaali- ja terveysministeriön antamat ohjeet koronan leviämisen estämiseksi johtavat siihen, että rahapelipaikat- ja automaatit suljetaan alueilla, joissa koronavirus on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

26.11.2020 | Yhteiskunta

Auki olevilla rahapeliautomaateilla koronavirusta ehkäiseviin toimiin on lukeutunut käsidesin jakelua ja pelaajia erottavia pleksilaseja. Kuva: Leena Brandt

Veikkaus ilmoittaa tiedotteessaan sulkevansa hallinnoimansa rahapelipaikat- ja automaatit niillä alueilla, joissa koronavirus on kolmiportaisen asteikon kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

Tiedotteen mukaan uusiin toimenpiteisiin ryhdyttiin Veikkauksessa välittömästi sosiaali- ja terveysministeriön 26.11.2020 antamien koronan leviämistä ehkäisevien linjausten perusteella. Prosessi sulkemisille käynnistettiin torstaina ja sen on tarkoitus tulla voimaan viimeistään lauantaina.

”Olemme seuranneet koronatilanteen kehittymistä ja toimineet viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Teimme sulkemiseen liittyvän päätöksen tänään nopeasti STM:n linjausten jälkeen”, toteaa Veikkauksen kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino tiedotteessa.

”Kuuntelemme asiantuntijoita, arvioimme tilannetta heidän tietojensa pohjalta ja teemme päätökset niiden mukaan.”

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistus on määrä kestää joulukuun puoliväliin saakka. Rahapelipaikkojen ja -automaattien sulun päättymispäivämäärä ei ole vielä tiedossa.

”Kukaan ei voi vielä tietää, mikä on tilanne kolmen viikon päästä. Yhteiskunnassa käytetään varmasti kaikki mahdolliset keinot tämän taudin toisen aallon taltuttamiseen”, Heino toteaa tiedotteessa.

Veikkauksen sulku koskee seuraavia alueita:

Etelä-Pohjanmaa
Helsinki ja Uusimaa
Kanta-Häme
Kymenlaakso
Länsi-Pohja
Pirkanmaa
Pohjois-Karjala
Pohjois-Pohjanmaa
Päijät-Häme
Satakunta
Vaasa
Varsinais-Suomi

Milo Toivonen / Verde

26.11.2020 16:13

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia