Ukraina-päiväkirjat: Sota toi esille myös ihmisten hyvyyden

Sota on yhdistänyt meitä kaupunkilaisia. Ihmiset jakavat toisilleen hankkimiaan ruokatarpeita ja auttavat kaikin mahdollisin keinoin. Ihmisten osoittama välittäminen, huolenpito ja hyvyys luovat minuun toivoa. Kaksi ukrainalaista kirjoittaa päiväkirjaa Verdelle Ukrainasta. Juristi Benjamin Bigun kirjoittaa Kiovasta, jossa hän asuu tyttöystävänsä kanssa.

7.3.2022 | Yhteiskunta

Kuva: Benjamin Bigun

Olen palannut Kiovaan. Ajoimme ystäväni kanssa autolla Kiovan läheisyydessä ja kävimme tapaamassa tyttöystävääni. Kiovasta ja ympäristöstä on tullut hyvin likainen ja sotkuinen. Pommitukset ovat heitelleet rojua kaduille ja joka puolella lojuu rikkoutuneita autoja, osa autoista on rikkoutunut onnettomuuksissa, osa pommituksista.

Työskentelen vapaaehtoisena aluepuolustuksen tukena. Kuljetamme muun muassa tuotteita apteekeille. Eilen valmistin myös ruokaa aluepuolustuksen väelle. He olivat hyvin onnellisia saadessaan kunnon kotiruokaa.

Kuva: Benjamin Bigun

Kaupungin ympärillä on tarkistuspisteitä kaikkialla. Aluepuolustus tarkistaa kaikkien kaupunkiin pyrkijöiden ja sieltä lähtevien passit. Joskus he tarkistavat myös auton. Kiovassa on edelleen paljon siviilejä, jotka pyrkivät poistumaan kaupungista länteen.

Sota on yhdistänyt meitä kaupunkilaisia. Ihmiset jakavat toisilleen hankkimiaan ruokatarpeita ja auttavat kaikin mahdollisin keinoin. Ihmisten osoittama välittäminen, huolenpito ja hyvyys luovat minuun toivoa.

Yritän pysyä optimistisena ja uskoa, että tämä koettelemus tuo lopulta paremman tulevaisuuden paitsi Ukrainalle, koko maailmalle. Toivomme vain rauhaa. 

Kääntänyt englannin kielestä suomeksi Outi Toivanen-Visti. Chopak ja Bigun ovat tuottaneet aiemmin Suomeen yritysvastuullisuuteen liittyviä raportteja mm. ukrainalaisten siirtotyöläisyydestä Yritysvastuu.fi -palveluun.

Benjamin Bigun

7.3.2022 9:32

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon