Perussuomalainen ajatuspaja avasi ulkomaalaistaustaisten määrästä kertovan "väestökellon"

Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen perusta on avannut Suomessa asuvien ulkomaalaistaustaisten määrästä kertovan "väestökellon". Lisäksi sivustolla on laskureita, jotka kertovat minkä ajan kuluttua joka kolmas vantaalainen ja espoolainen tai joka neljäs helsinkiläinen on ulkomaalaistaustainen.

Perussuomalainen ajatuspaja avasi ulkomaalaistaustaisten määrästä kertovan "väestökellon"
Kuvankaappaus sivustolta vaestonvaihto.fi.

Yle uutisoi eilen, että perussuomalaisten ajatuspaja Suomen perusta on rekisteröinyt vaestonvaihto.fi-nimisen verkkosivuston. Väestönvaihdolla viitataan salaliittoteoriaan, jolla on oikeutettu äärioikeistolaista väkivaltaa.

Domain ohjautui vielä eilen maanantaina perussuomalaisen puolueen nettisivuille osoitteeseen perussuomalaiset.fi, mutta tänään siltä löytyy ns. väestökello, joka kertoo ulkomaalaistaustaisten henkilöiden määrän Suomessa. Lisäksi sivustolla on laskureita, jotka kertovat minkä ajan kuluttua joka kolmas vantaalainen ja espoolainen tai joka neljäs helsinkiläinen on ulkomaalaistaustainen.

Suomen perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos kertoi maanantaina Ylen haastattelussa, että ajatuspaja aikoo piakkoin nostaa esiin maahanmuuttajaväestön kasvuun liittyviä lukuja ja tätä tarkoitusta varten he ovat rekisteröineet useita verkkotunnuksia.

"Se on tietenkin vielä mietinnässä, mitä domaineja otetaan aktiivisesti käyttöön, mutta se on ainakin meillä olemassa, että voidaan käyttää tarvittaessa", Grönroos kommentoi vielä eilen vaestonvaihto-domainin rekisteröintiä.

Sama sisältö löytyy tänään myös vaestokello.fi-sivustolta.

Väestönvaihto on äärioikeistolainen salaliittoteoria

Väestönvaihtoteoria on salaliittoteoria, jossa ajatellaan, että länsimaiden valkoinen väestö pyritään tarkoituksellisesti alistamaan vähemmistöksi ja korvaamaan muunvärisillä ihmisillä.

Väestönvaihtoteorialla on Suojelupoliisin mukaan perusteltu äärioikeistolaista väkivaltaa viime vuosina. Esimerkiksi Lahden terrorismirikoksista ja ”rotusotaan” valmistautumisesta epäillyt uskoivat väestönvaihtoteoriaan.

Grönroos kertoi Ylelle, ettei itse usko teoriaan, jossa joku tietty taho tarkoituksella vaihtaisi väestöä vaan on huolissaan ulkomaalaistaustaisten ihmisten osuuden lisääntymisestä, mikä johtaa aikanaan siihen, että kantaväestöt jäävät Suomessa ja muualla Euroopassa vähemmistöksi.

Lue lisää