Koronatartunnat Uudellamaalla ja muualla maassa

 

Päivitys 25.7.2021

= = = =

Viikossa seitsemän päivän ilmaantuvuus on nousut 36 %. Se vastaa kaksinkertaistumista runsaassa kahdessa viikossa tasaisen vauhdin taulukon mukaan. Uudellamalla kasvu viikossa on vain 13 %, muulla maassa peräti 70 %.

Pitäisikö yhteiskunta siis taas sulkea? Toisaalta taudin tappavuus on pudonnut muutamaan prosenttiin siitä, mitä se oli, kiitos rokotusten, Kaikkia ei ole velä rokotettu, mutta riskiryhmät on – tai on ainakin tarjottu rokotetta.

 

 

Suhteellinen kasvu näkyy parhaiten logaritmiasteikolla.  Kannattaa huomata, että neljäs aalto kasvaa nopeammin kuin kolmas, joskin vähän siinä voi halutessaan nähdeä pientä  vauhdin hiipumista Uudellamaalla. .

.

 

= = =

Olen merkinnyt uudet tartunnat sille päivälle, jolloin THL ne ilmoittaa. Viimeiset kirjaukset ovat siis tälle päivälle, vaikka viimeinen näytteenotto on tapahtunut eilen. Tämä poikkeaa THL:n esitystavasta, jossa tartunnat kirjataan näytteenottopäivälle. THL:n esitystapa on sinänsä loogisempi, mutta sitä on vaikea seurata, koska tartuntojen määrä näyttää olevan aina kääntymässä alaspäin, koska viimeisten päivien havaintoja täydennetään myöhemmin.

Osmo Soininvaara / Verde